Hvordan vaske kjøleskap

vaske kjøleskap

Plutselig oppdager du at kjøleskapet ikke ser ut. Det må rengjøres. Så hvordan vasker du kjøleskapet? Det er allerede ved innkjøp av et nytt kjøleskap viktig å følge retningslinjene for hvordan rengjøringen bør utføres. Et funksjonelt kjøleskap skal oppbevare matvarer på en tilstrekkelig måte til enhver tid. Uavhengig av hvilke matvarer som er oppbevart i kjøleskapet ditt skal kjøleskapet i utgangspunktet ikke avgi lukt.

Med riktig rengjøring og vedlikehold bevarer du kjøleskapet lengre. Mange kjøleskap består av en fryser som bør avrimes ved behov. Noen kjøleskap har også muligheter for å lage isbiter og ikke minst fungere som en vannkran. Dette er funksjoner som behøver ekstra oppmerksomhet ved rengjøring slik at levetiden på kjøleskapet vedvarer.

Effektive rengjøringsmidler

Ved rengjøring av kjøleskap er det viktig at du benytter effektive og miljøvennlige rengjøringsmidler. Dette er rengjøringsprodukter som vil fungere effektivt slik at både lukt og matrester enkelt fjernes inni både skuffer og hyller. Med gode og tilpassede rengjøringsmidler kommer du langt om du velger å rengjøre kjøleskapet selv.

Dersom du jevnlig benytter deg av profesjonelle renholdere vil vask og vedlikehold av kjøleskap utføres etter behov og avtale. Et rengjort kjøleskap gir et godt utgangspunkt for god matlaging der bakterier og skitt ikke kommer i kontakt med maten som til enhver tid skal benyttes.

Ta ut matvarene

Før du begynner å rengjøre kjøleskapet er det viktig at du tar ut alle matvarene og plasserer dem på benken. Deretter foretar du en datosjekk og kaster de matvarene som har gått ut på dato slik at de ikke blir lagt inn i kjøleskapet på nytt.

Dersom dette er mulig kan du effektivt reorganisere systemet inni kjøleskapet etter at det er rengjort. På denne måten vil du kunne plassere matvarene systematisk inn igjen i kjøleskapet. Med et organisert kjøleskap finner du enkelt og raskt frem til de matvarene du til enhver tid behøver.

Dra ut kontakten

Du kan effektivt rengjøre kjøleskapet ditt ved å vaske jevnlig, uten at det er nødvendig å ta ut kontakten. Skal du derimot avrime fryseren for å foreta en rengjøring av både fryser og kjøleskap er det viktig at du tar ut kontakten. Deretter lar du kjøleskapet stå med åpne dører inntil ønsket resultat er oppnådd.

Ved å ta ut kontakten oppnår du også at is og rim fjernes fra kjøleskapets motor og elektriske deler som du vanligvis ikke kan se. Med en funksjonell motor forlenger du kjøleskapets levetid slik at du ikke behøver å gå til anskaffelse av et nytt kjøleskap før tiden er inne.

Avrim fryseren

Ved å ta ut kontakten klargjør du effektivt for å avrime kjøleskapets kjølerom og fryser. I tillegg oppnår du at motorens deler avrimes slik at motoren kan fungere på en tilfredsstillende måte. Du vil slik oppnå at kjøleskapet varer lengre i forhold til både garanti og levetid.

En avriming av kjøleskapet vil kreve at frysevarer og andre matvarer som krever riktig temperatur må tas ut av kjøleskapet. Du kan derfor med godt resultat planlegge når dette skal utføres slik at det er minst mulig frysevarer i fryseren. Ved en avriming er det også viktig at du påser at vannet som tines raskt blir tørket opp slik at det ikke oppstår vannskader.

Utvendig rengjøring

Når kjøleskapets fryser og kjølerom er tilstrekkelig avrimet er det viktig å påse at det ikke ligger igjen is og vann på kjøleskapets deler. Dersom du har et kjøleskap med både vannkran og isbitmaskin er det viktig at du sjekker at dette er avrimet godt nok. Deretter kan du ta ut alle de løse delene slik at du kommer til overalt når du skal rengjøre innvendig.

Vask deretter samtlige av kjøleskapets utvendige sider slik at du sjekker at det ikke har lagt seg støv eller vann på uheldige steder. Du kan også flytte litt på kjøleskapet for å rengjøre litt på undersiden. Det er vanligvis lett at matvarer som faller ut av kjøleskapet legger seg under kjøleskapet.

Innvendig rengjøring

Før du begynner med den innvendige rengjøringen av kjøleskapet er det viktig at alle de løse delene er tatt ut og lagt på et forsvarlig sted. Du kan deretter benytte deg av en våt klut slik at du effektivt kan rengjøre kjøleskapets innside. Det finnes i dag utallige rengjøringsmidler som er tilpasset for rengjøring av kjøleskap.

Med riktige rengjøringsmidler vil ditt kjøleskap effektivt bli både  rent og skinnende. Ettersom et kjøleskap oppbevarer matvarer kan du med fordel benytte desinfiserende rengjøringsmidler som både er effektive og miljøvennlige.

Rengjøring av hyller og skuffer

Ved rengjøring av skuffer og hyller er det forsvarlig å rengjøre med de samme rengjøringsmidlene som du benyttet innvendig i kjøleskapet. Med desinfiserende rengjøringsmidler vil bakterier og andre skadelige stoffer bli rengjort på en forsvarlig måte. Du kan også sjekke at hyller og skuffer fremdeles fungerer som de skal slik at de kan plasseres inn i kjøleskapet på riktig måte.

Det er viktig at de ulike delene plasseres inn igjen i kjøleskapet uten at skuffer og hyller blir ødelagt. Med delene plassert på riktig sted vil du få muligheten til å se om det er noen endringer du kan utføre i forhold til det å plassere matvarene inn igjen i kjøleskapet. I tillegg er det lurt om du har kontroll på matvarenes datostempling slik at du kan bruke matvarene før de går ut på dato.

Sett inn kontakten

Når kjøleskapet er rengjort på en tilfredsstillende måte kan du sette inn kontakten igjen slik at du kan sjekke at kjøleskapet fungerer slik det skal. Med avrimet fyser og kjølerom vil motor og vifte fungere effektivt uten ulyder eller andre problemer som gjenre oppstår. Dersom det er noen deler som mangler eller er ødelagt kan du enkelt bestille disse fra kjøleskapets leverandør.

Når du er sikker på at kjøleskapet fungerer på en tilfredsstillende måte kan du plassere matvarene tilbake i kjøleskapets hyller og skuffer. Med riktig rengjøring og vedlikehold vil du oppnå et luktfritt og fungerende kjøleskap som varer lenge.

Nyt et rent kjøleskap

Det er viktig at du allerede ved anskaffelse av et nytt kjøleskap setter deg inn i hvilke former for renhold og vedlikehold som er anbefalt for at ditt kjøleskap skal vare lenge. Med gode og effektive rengjøringsmidler både desinfiserer og rengjør du kjøleskapet på en effektiv og tilfredsstillende måte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *