Hvordan vaske kjøkkenvifte

vaske kjøkkenvifte

Det finnes mange ulike former for kjøkkenvifter å få i det dagens norske marked. Derfor er det viktig at du setter deg inn i de ulike typene av kjøkkenvifter før du går til anskaffelse av en kjøkkenvifte som tilfredsstiller dine forventinger og bruk.

En kjøkkenvifte finnes i utrolig mange stilige og funksjonelle design som raskt kan skreddersys til ditt moderne kjøkken. Det er viktig med en effektiv og jevnlig rengjøring da dette forhindrer oppsamling av fett som kan være brannfarlig. En kjøkkenvifte fungerer også effektiv om du passer på å vedlikeholde den slik den skal over tid.

Kjøkkenviften må vaskes jevnlig

En kjøkkenvifte må rengjøres jevnlig for å oppnå et godt resultat. Under matlagingen danner det seg raskt brannfarlig fett i kjøkkenviften. Dette bør fjernes jevnlig for å unngå brann og andre negative virkninger i forhold til vedlikehold.

For at vesentlige funksjoner skal virke på en tilstrekkelig måte er det viktig at kjøkkenviften rengjøres i forhold til bruk og vedlikehold. For å oppnå best mulig resultat anbefales det at du benytter egnede rengjøringsmidler som er tilpasset for denne type rengjøring.

Les bruksanvisningen

I dag er kjøkkenviften gjerne et viktig element i et moderne kjøkken. Stadig flere nordmenn ønsker derfor et stilig design og mange funksjoner på den kjøkkenviften som de velger å anskaffe seg. Det er da viktig å sjekke hvilke retningslinjer som finnes i bruksanvisningen i forhold til hvordan den skal vedlikeholdes.

Ved å lese bruksanvisningen får du lett tilgang til den informasjonen som er nødvendig for å rengjøre filtrene som er installert i kjøkkenviften. Det er viktig at du også sjekker hvilke andre deler som bør rengjøres før du benytter kjøkkenviften på nytt.

Ta ut filteret

I tradisjonelle kjøkkenvifter er det gjerne bare to filtre. I dag er det derimot gjerne et filter som også er installert bak de andre to. For en effektiv rengjøring er det derfor nødvendig å ta ut samtlige filtre slik at du kan rengjøre inni kjøkkenviften og ikke minst se om det er deler som må rettes på eller justeres.

Dersom du tar ut filtrene jevnlig for rengjøring vil du oppnå en kjøkkenvifte som varer lengre. Sjekk også om de ulike delene i filtrene kan demonteres slik at de eventuelt kan rengjøres på en tilstrekkelig måt før de monteres tilbake.

Rengjør filteret

Ved rengjøring av filter bør det benyttes rengjøringsmidler som er tilrettelagt for rengjøring av filter. Du kan med god effekt legge filtrene i vann for å løse opp fettet som har samlet seg i filteret over tid. Matlaging fører til at filtret fylles oppmed matfett som gjør at kjøkkenviften lett tetter seg.

Dersom du ikke rengjør filteret ofte nok vil du raskt oppleve at kjøkkenviften blir tett og slik ikke fungerer slik den skal. Hvis kjøkkenviften blir tett kan dette medføre at de andre delene mister sin funksjon. Med nedsatt funksjon vil ikke ventilasjonen fungere i forhold til matlaging.

Bytt kullfilter

Noen kjøkkenvifter er utstyrt med kullfilter. Dette gjelder kjøkkenvifter som er installert i boliger der ventilasjonen ikke fungerer d direkte uttrekk. Et kullfilter bør byttes ofte nok i forhold til det bruksanvisningen tilsier. Kullfilteret ligger gjerne plassert bak det ytterste filteret.

Et kullfilter må byttes i forhold til hvor ofte du lager mat og slik benytter deg av kjøkkenviftens ventileringsfunksjoner. De rimeligste kullfiltrene må gjerne byttes flere ganger i året. Dyrere kullfiltre kan derimot skiftes med flere års mellomrom om kullfilteret vaskes og rengjøres ofte nok.

Bruk riktige rengjøringsmidler

Det anbefales at du benytter deg av rengjøringsmidler som er spesiallaget for å rengjøre kjøkkenfilter og annet tilsvarende kjøkkenutstyr. Det er viktig at du først sjekker bruksanvisning slik  du raskt finner frem til hvilke rengjøringsmidler som anbefales til denne formen for rengjøring. Det bør være rengjøringsmidler som både er effektive og miljøvennlige.

For å være helt sikker på at du rengjør kjøkkenviften din med riktige rengjøringsmidler anbefales det at du forhører deg med fagfolk eller profesjonelle rengjøringsfirmaer. Personer som har den riktige erfaringen innen rengjøring vil kunne gi deg gode råd og tips som kan gjøre denne oppgaven enklere.

Jevnlig rengjøring

Dersom du rengjør kjøkkenviften ofte nok vil du oppnå at den fungerer på  en mer effektiv måte. Med jevnlig rengjøring vil ventilasjonen virke bedre når du er opptatt med matlaging. Du behøver derfor ikke å benytte deg av åpne vinduer eller andre former for utluftning. Kjøkkenviftens funksjoner vil fungere på en effektiv og tilfredsstillende måte om du ruker litt tid på å jevnlig sjekke filtrene.

Med riktige rengjøringsmidler vil du raskt oppnå ønsket resultat i forhold til rengjøring og vedlikehold av kjøkkenviften din. I tillegg til rengjøring av de ulike filtrene er det også viktig å rengjøre i forhold til utseende og generell funksjonalitet.

Oppnå god effekt

Det er viktig at kjøkkenviften fungerer slik den skal når du lager mat  uavhengig om hvilke type mat  lager Dersom du lager mat som inneholder mye fett krever det at kjøkkenviften din fungerer effektivt. Dersom du benytter frityrgryten under matlaging vil det bli nødvendig å stille kjøkkenviften inn på det høyeste nivået for oppnå best mulig ventilasjon.

Moderne kjøkkenvifter gir i stor ad en tilfredsstillende ventilasjon selv ved bruk på store kjøkken som benyttes i blant annet restauranter eller kantiner. Kjøkkenvifterom benyttes ved større og profesjonelle kjøkken krever gjerne profesjonell rengjøring forhold til rutiner og generelle retningslinjer.

Med profesjonell rengjøring vil både filter og innvendig ventilator bli rengjort på en effektiv og tilfredsstillende måte.

Nyt en ren kjøkkenvifte

Med tilstrekkelig renhold vil du kunne nyte å lage mat på ditt kjøkken uten at fett og smuss samler seg på uønskede steder. Det finnes mange ulike kjøkkenvifter å velge mellom dersom du er på jakt etter en effektiv og funksjonell ventilator som fungerer selv på store kjøkken. Det er viktig at du leser  bruksanvisningen før bruk slik at du er sikker på hvilket vedlikehold som er viktig å utføre jevnlig ved bruk.

Med riktig vedlikehold og rengjøring vil du garantert kunne benytte kjøkkenviften din i mange år fremover. Derfor er det viktig med rengjøring på en tilstrekkelig måte med rengjøringsmidler som er tilpasset for denne type rengjøring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *