Hvordan vaske dusjen

hvordan vaske dusjen

En nyvasket dusj er nødvendig i et hvert norsk hjem og fører til at hygiene kan opprettholdes på et akseptabelt nivå. Det finnes i dag mange ulike former for dusj i det norske markedet. Det er i dag vanlig med innebyggede løsninger med glassvegger og fliser. I tillegg har du gjerne et tradisjonelt dusjkabinett stående på et av badene som du benytter deg av.

Mange moderne dusjløsninger leveres med retningslinjer for hvordan du skal utføre rengjøring og vedlikehold for at dusjen skal kunne fungere slik den skal. Det er derfor viktig å forhøre deg om enkelte deler av dusjløsningen bør rengjøres med spesielle rengjøringsmidler.

Benytt riktige rengjøringsmidler når du vasker dusjen

Det er nødvendig med godt vedlikehold og renhold av dusjområdet I forhold til det å opprettholde god hygiene til enhver tid. Det bør benyttes ulike rengjøringsmidler i forhold til hvilke deler av dusjen som skal rengjøres. Kraner og håndtak krever at du er forsiktig med sterke rengjøringsmidler for at de ikke skal bli ødelagt i overflaten.

Det anbefales at du benytter deg av rengjøringsmidler som er både miljøvennlige og effektive i forhold til bruk. Med riktige rengjøringsmidler vil du oppleve at resultatet blir skinnende og rent i forhold til fjerning av fett og smuss som fester seg over tid. Rene flater er nødvendig for at det ikke skal bli glatt inne i dusjen og reduserer derfor faren for ulykker i hjemmet.

Vask dusjen jevnlig

Med jevnlig og tilstrekkelig rengjøring i dusjen vil du unngå at det fester seg kalk og fett som gjerne kommer av at vannet blir liggende lenge. For å oppnå et godt resultat kan det derfor lønne seg å skylle dusjen godt etter bruk. Ved å ha en sprayflaske med rengjøringsmiddel stående på badet vil du effektivt kunne spraye dusjens overflate om dette er nødvendig. Deretter kan du skylle godt med varmt vann.

Regelmessig renhold sikrer at det opprettholdes en god nok hygiene inne i dusjen. Med effektive virkemidler kan rengjøringen gjennomføres raskt og effektivt uten at du behøver å skrubbe. For å oppnå best resultat anbefales det at du benytter produkter som er spesiallaget for vask av dusjområdet.

Tillatt virketid

For å oppnå et tilfredsstillende resultat er det anbefalt at du lar rengjøringsmiddelet virke en stund før du begynner å vaske. På denne måten unngår du å bruke lang tid på å skrubbe. Det er derimot viktig at du benytter deg av rengjøringsmidler som er anbefalt i forhold til hvilke overflater som du skal vaske.

Dersom du lar rengjøringsmiddelet virke for lenge kan produktet lett skade overflaten som skal vaskes. Med riktige produkter som ikke etser kan du vaske dusjen uavhengig av hvilken type dusj du har. I dag finnes det utrolig mange dusjløsninger i de mange norske hjem. Derfor er det viktig at du finner den rengjøringsmåten som passer best for deg og din dusjløsning.

Oppsamling av kalk og såperester

Det vil over tid danne seg en oppsamling av kalk og såperester i dusjområdet om ikke dusjen rengjøres ofte nok. Det er da viktig at du  anskaffer deg rengjøringsmidler som er laget nettopp for å fjerne dette. For å oppnå et godt nok resultatet bør du rådføre deg med fagfolk eller profesjonelle rengjørere slik at du kan benytte deg av gode nok rengjøringsmidler som gir det beste resultatet.

En ren dusj skaper trivsel i en ellers travel og hektisk hverdag. Derfor er det nødvendig med praktiske og effektive måter å rengjøre dusjen på. Dersom dusjen virkelig behøver å tas i forhold til hvor lenge det var siden forrige gang den ble rengjort anbefales det å benytte spesielle rengjøringsmidler. Dette er eksempelvis rengjøringsmidler som blant annet er basert på syre.

Skrubb dusjen ren

For å oppnå et godt nok resultat kreves det gjerne at dusjen skubbes med gode nok rengjøringsmidler som er laget med tanke på å rengjøre i dybden. Hvis du ar planer om å skure dusjen er det viktig at du anskaffer deg riktige rengjøringsmidler i forhold til hvilke flater som skal rengjøres. Det er også viktig at du skrubber i alle dusjhjørner og kroker slik at det blir tilstrekkelig rent.

Dersom du har en dusjløsning der det er benyttet fliser krever dette en annen form for rengjøring enn andre løsninger gjør. Du må da benytte rengjøringsmidler som ikke etser bort det flotte overlaget på flisene dine. Med gode nok rutiner i forhold til rengjøring vil du enkelt unngå å skrubbe mye før du oppnår ønsket resultat.

Oppretthold god hygiene

Ved å overholde rutiner I forhold til daglig bruk av dusjen vil du raskt forhindre at det kreves en grundig rengjøring av dusjen. En rengjøring av dusjløsningen krever både tid og energi for å at du skal oppnå ønsket resultat. Derimot er rengjøring av dusjen en av de mest viktigste stedene å rengjøre i forhold til personlig hygiene.

Ved dårlig renhold i dusjen dannes det grunnlag for at det på sikt kan gro bakterier som kan være skadelige for oss mennesker. Derfor er det viktig å benytte tid til å rengjøre dusjen på en tilstrekkelig måte uavhengig a hvilken dusjløsninger du har i boligen din.

Skyll dusjen etter bruk

Det anbefales å benytte litt tid på rengjøring av dusjen etter hver gang du har dusjet. Dette er en effektiv rutine som kan etableres i forhold til alle som benytter dusjen. Ved å skylle dusjen med varmt vann etter bruk vil du effektivt bli kvitt både såpereser og kalk som fester seg  dusjens hjørner.

Du vil med bare rent vann oppnå at såperester som ligger igjen etter bruk blir raskt skylt bort. Dusjen blir på denne måten effektivt klargjort for neste gang noen skal benytte den. Med et rent bad og dusjområde vil du oppnå økt trivsel og velvære blant beboerne i hjemmet ditt.

Oppnå et langvarig resultat

Dersom du opprettholder en rutine i forbindelse med rengjøring og vask av dusjen din l du raskt erfare at det tar korter tid å utføre rengjøringen enn det vanligvis gjør. Derfor anbefales det at du tar deg tid til aske dusjen regelmessig i forhold til gjennomsnittlig bruk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *